Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boszorkánymáglya torta recept

Boszorkánymáglya torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g fagyasztott gesztenyepüré
    • 200 g babapiskóta
    • 4 dl habtejszín
    • 2 evőkanál cukor
    • 100 g tejcsokoládé
    • 30 g margarin
    • kevés tej a babapiskóta mártogatásához (én kevés kávét is adtam hozzá)
    • 1 teáskanál rumaroma

    Elkészítése:

    Egy kevés tejet öntünk egy tányérba, belekeverjük a rumaromát (pici kávét). Ebbe forgatjuk bele egy pillanatra a babapiskótákat, majd ezután egy téglalap formájú jénai tálba (én egy 26 cm tortaformába) fektetjük bele, szép sorban. Ez lesz az első réteg.

    A tejszínt 2 evőkanál cukorral felverjük és a felét a piskótára simítjuk. Ennek a tetejére ráreszeljük a gesztenyepüré felét, tökgyaluval.

    A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, a felét rálocsoljuk a gesztenyére.

    Ugyanezt megismételjük még egyszer, a csokoládé tetejére egy réteg áztatott piskóta, rá a tejszín, a gesztenye másik fele, végül a maradék csoki.

    Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá