Bosnyák szelet matchateával recept

Hozzávalók:
Az első tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
A második tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tk zöld matcha teapor
A kenéshez és szóráshoz:
- baracklekvár
- 3 dkg hántolt mandula darálva
- barna nádcukor
Elkészítése:
A tésztát előző nap készítem el, mert pihentetem a hűtőbe.
Liszteket a sütőporral, margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és géppel összegyúrjuk.
Teflonbevonatú tepsibe helyezzük a tésztát, amit kinyújtunk akkora nagyságúra, mint a sütőlemez.
A tésztát sűrűbb házi baracklekvárral nem túl vékonyan megkenjük. Megszórjuk a darált mandulával.
A második tészta hozzávalóit is összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.Barna nádcukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig sütjük.
A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.
Tipp:
Tepsi mérete 20×36 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »