Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bosnyák szelet recept

Bosnyák szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 10 dkg margarin
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott ek tejföl

    Golyókhoz:

    • 10 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 5 dkg cukor
    • 10 dkg margarin

    Továbbá:

    • pár ek szilvalekvár

    Elkészítése

    Egy 20*30 cm nagyságú tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.

    A tésztához a lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral, cukrokkal, reszelt citrom héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojással és a tejföllel lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.

    Lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A sodrófa segítségével az előkészített tepsibe simítjuk. Megkenjük kb. 4-5 mm vastagon lekvárral.

    A sütőt előmelegítjük. Majd a lisztet elkeverjük a cukorral, dióval és gyors mozdulatokkal, a margarinnal összedolgozzuk.

    Lisztezett kézzel apró golyókat sodrunk, amit a lekvárra rakunk.

    180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük.

    Ha kihűlt, egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral vékonyan megszórjuk.

    Tipp:

    Ezt a sütit már rég elterveztem, hogy elkészítem, de valahogy mindig elmaradt. Aztán megláttam a hűtőben egy felbontott üveg szilvalekvárt, amit a fogadott nagyinktól kaptunk. Gyorsan össze is állítottam a tésztát, ami tényleg csak pár perc. Majd a tepsiben megkentem a sűrű lekvárral. A golyózgatás már egy picit tovább tartott, de ebben a gyerekek szívesen segédkeztek. Roppant puha, omlós süti lett a végeredmény. Az egyszerűsége mellett a golyócskáktól lett igazán különleges. Biztosan máskor is megsütöm majd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá