Boci tarka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg liszt liszt
- 1 dl étolaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej (hideg)
- 2 ek kakaó (cukrozatlan)
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs sütőpor
- egy csipet só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek búzadara
- 2 dkg vaj (olvasztott)
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és keverjük simára.
Ezután állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az étolajat, majd a tejet is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a cukros-tojásos keverékhez.
A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a masszához.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a kevert tésztát.
A túróhoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután kisebb halmokban kanalazzuk rá a tepsiben lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük közepes hőmérsékleten kb 40 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.