Boci tarka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg liszt liszt
- 1 dl étolaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej (hideg)
- 2 ek kakaó (cukrozatlan)
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs sütőpor
- egy csipet só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek búzadara
- 2 dkg vaj (olvasztott)
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és keverjük simára.
Ezután állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az étolajat, majd a tejet is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a cukros-tojásos keverékhez.
A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a masszához.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a kevert tésztát.
A túróhoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután kisebb halmokban kanalazzuk rá a tepsiben lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük közepes hőmérsékleten kb 40 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »