Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli mézes sütemény Eta módra recept

Békebeli mézes sütemény Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 26 dkg porcukor
    • 4 tojás
    • 4 evőkanál langyos méz
    • 9 dkg vaj
    • 65 dkg finomliszt
    • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 7,5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 9 dkg finomliszt (én kukorica keményítőt használtam)
    • pici rum vagy rumaroma
    • 45 dkg vaj
    • 36 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A porcukrot, tojásokat, mézet és a vajat gőz felett kikeverem kézi habverővel egy nagyobb tálban úgy, hogy a massza besűrűsödjün. Körülbelül fele lesz belőle.

    Beleteszem a szódabikarbónát és keverem, míg besűrűsödik. Leveszem a tálat a gőzről és belekeverem a lisztet, majd tésztává dolgozom.

    A kész tésztát 5 részre osztom el. Sütőpapíron, amit előtte kevés liszttel megzsórok, egyenként tepsi méretűre nyújtom a tésztákat (ha idő közben kihűlne és nehéz nyújtani, akkor pár másodpercre tegyük be a mikróba, könnyebb lesz nyújtani utána).

    166 fokra melegített sütőben kb 5-6 percig sütöm. Vigyázni kell, mert hamar sülnek a lapok! Világosak legyenek mikor kivesszük a sütőből és azonnal lehúzom. Ahogy hűlnek, már keményednek is.

    A tejből, vaníliás cukorból, lisztből pépet főzünk. Mikor kihűlt, hozzákeverem a kihabosított cukros vajhoz, rummal ízesítem és megtöltöm a lapokat. Egy kevés krémet hagyok a tetejére.

    A süteményt összerakva, pár órát lenyomatom, hogy szép egyenesek legyenek a lapok, majd a tetejét megkenem a maradék krémmel és megszórom kókuszreszelékkel, majd hűvös helyre teszem.

    Már úgy is készítettem, hogy az összes krémet a lapok közé kentem és a süti tetejét csokimázzal vontam be. Így is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek