Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 rúdhoz:
A tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 8 g friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva, a kenéshez)
A töltelékhez (2 rúd mákoshoz és 2 rúd dióshoz):
- 30 dkg darált mák
- 30 dkg darált dió
- 22 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 citrom héja reszelve
- mazsola ízlés szerint
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a lisztet, vajat, zsírt, porcukrot, sót és összemorzsoljuk.
Másik tálban az élesztőt, tejet, tojássárgáját keverjük össze.
A lisztes keverékhez öntjük a tejes keveréket és összegyúrjuk, addig, amíg egynemű nem lesz a tésztánk (ne gyúrjuk túl!).
A kész tésztát 4 részre osztjuk. Téglalap alakúra igazítjuk és letakarva hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben elkészítjük a töltelékeket. Egy tálban a diót, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat elkeverjük. Egy másik tálban a mákot, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat, mazsolát szintén összekeverjük.
Felforraljuk a tejet a cukorral, egyik felét a dióra, másik felét a mákra öntjük. Ne legyen túl híg, viszont összeálljon.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk vékonyra, rákenjük a tölteléket. A széleit behajtjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megszurkáljuk fogpiszkálóval. Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hideg helyre tesszük, amíg meg nem szárad rajta. Mikor száraz, tojásfehérjével kenjük meg, de most már ellenkező irányban végezzük a kenést, ettől lesz márványos.
Mikor megint megszáradt, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 15 perc elteltével lejjebb vesszük 190 fokra.
Készre sütjük kb 20-25 perc alatt, majd kihűlve szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »