Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 rúdhoz:
A tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 8 g friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva, a kenéshez)
A töltelékhez (2 rúd mákoshoz és 2 rúd dióshoz):
- 30 dkg darált mák
- 30 dkg darált dió
- 22 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 citrom héja reszelve
- mazsola ízlés szerint
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a lisztet, vajat, zsírt, porcukrot, sót és összemorzsoljuk.
Másik tálban az élesztőt, tejet, tojássárgáját keverjük össze.
A lisztes keverékhez öntjük a tejes keveréket és összegyúrjuk, addig, amíg egynemű nem lesz a tésztánk (ne gyúrjuk túl!).
A kész tésztát 4 részre osztjuk. Téglalap alakúra igazítjuk és letakarva hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben elkészítjük a töltelékeket. Egy tálban a diót, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat elkeverjük. Egy másik tálban a mákot, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat, mazsolát szintén összekeverjük.
Felforraljuk a tejet a cukorral, egyik felét a dióra, másik felét a mákra öntjük. Ne legyen túl híg, viszont összeálljon.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk vékonyra, rákenjük a tölteléket. A széleit behajtjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megszurkáljuk fogpiszkálóval. Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hideg helyre tesszük, amíg meg nem szárad rajta. Mikor száraz, tojásfehérjével kenjük meg, de most már ellenkező irányban végezzük a kenést, ettől lesz márványos.
Mikor megint megszáradt, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 15 perc elteltével lejjebb vesszük 190 fokra.
Készre sütjük kb 20-25 perc alatt, majd kihűlve szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »