Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Battenberg sütemény recept

Battenberg sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • csipet só
    • 6 dkg olvasztott vaj (margarin nem jó hozzá!)
    • 6 ek finomliszt
    • 1 ek holland kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • 25 dkg eper vagy sárgabarack lekvár
    • 30 dkg natúr marcipánmassza

    Elkészítése:

    A tojásokat válasszuk külön. A sárgájához és fehérjéhez is adjunk 3-3 evőkanálnyi cukrot, a fehérjéhez mehet a só.

    A fehérjét verjük kemény habbá, majd a sárgáját is verjük addig, amíg halványsárga nem lesz. Ezután folyamatos keverés közben csorgassuk hozzá a langyosra hűlt, olvasztott vajat. A sárgájához lassú forgató mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.

    Erre szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet. Készítsünk elő egy kb 20*25 cm-es tepsit, amit béleljünk ki a sütőpapírral. A középe rakjunk egy elválasztót (szintén sütőpapírból) és a fele piskótamasszát öntsük az egyik részébe, a maradék tésztához adjuk hozzá a kakaóport és ezt öntsük a tepsi másik részébe.

    Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük meg.

    Az elkészült kétszínű piskótát vágjuk ketté, majd további kér részre. Két eltérő színű piskótát lekvárral ragasszunk össze, majd kenjük le a tetejét újabb lekvár réteggel és helyezzük erre, az eltérő színű piskótákat.

    Az így elkészült „sakktábla” minden oldalát kenjük le lekvárral és vonjuk be a porcukrozott felületen kinyújtott marcipánmasszával.

    Tegyük fél napra a hűtőbe és ezután szeleteljük, tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá