Barackos-túrós, tejfölös lepény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 1 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- pici só
Töltelék:
- 850 g felezett őszibarack befőtt
- 50 dkg túró
- 35 dkg tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket, sót összekeverjük, majd a megkelt élesztővel, étolajjal összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tetejét nyújtás közben kicsit belisztezzük, mint mondtam, hogy lágyabb a tészta, ilyennek kell lennie.
A nyújtófára gyengéden rátekerjük a lapot és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A barackokat vékony szeletekre szeljük és kirakjuk vele a tésztát.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport (nem kell megfőzni, csak por alakban belekeverni!). Alaposan összekeverjük és ráöntjük a barackos lapra.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, akkor felszeleteljük és már tálaljuk is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »