Barackos-túrós, tejfölös lepény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 1 dl olaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- pici só
Töltelék:
- 850 g felezett őszibarack befőtt
- 50 dkg túró
- 35 dkg tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket, sót összekeverjük, majd a megkelt élesztővel, étolajjal összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tetejét nyújtás közben kicsit belisztezzük, mint mondtam, hogy lágyabb a tészta, ilyennek kell lennie.
A nyújtófára gyengéden rátekerjük a lapot és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A barackokat vékony szeletekre szeljük és kirakjuk vele a tésztát.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport (nem kell megfőzni, csak por alakban belekeverni!). Alaposan összekeverjük és ráöntjük a barackos lapra.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, akkor felszeleteljük és már tálaljuk is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!