Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-túrós, tejfölös lepény recept

Barackos-túrós, tejfölös lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg rétesliszt
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 dl olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg porcukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • pici só

    Töltelék:

    • 850 g felezett őszibarack befőtt
    • 50 dkg túró
    • 35 dkg tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A liszteket, sót összekeverjük, majd a megkelt élesztővel, étolajjal összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tetejét nyújtás közben kicsit belisztezzük, mint mondtam, hogy lágyabb a tészta, ilyennek kell lennie.

    A nyújtófára gyengéden rátekerjük a lapot és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A barackokat vékony szeletekre szeljük és kirakjuk vele a tésztát.

    Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport (nem kell megfőzni, csak por alakban belekeverni!). Alaposan összekeverjük és ráöntjük a barackos lapra.

    200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, akkor felszeleteljük és már tálaljuk is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá