Barackos-túrós, tejfölös lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barackos-túrós, tejfölös lepény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 3 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • pici só

Töltelék:

  • 850 g felezett őszibarack befőtt
  • 50 dkg túró
  • 35 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A liszteket, sót összekeverjük, majd a megkelt élesztővel, étolajjal összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tetejét nyújtás közben kicsit belisztezzük, mint mondtam, hogy lágyabb a tészta, ilyennek kell lennie.

A nyújtófára gyengéden rátekerjük a lapot és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A barackokat vékony szeletekre szeljük és kirakjuk vele a tésztát.

Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport (nem kell megfőzni, csak por alakban belekeverni!). Alaposan összekeverjük és ráöntjük a barackos lapra.

200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, akkor felszeleteljük és már tálaljuk is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!