Barackos-túrós süti recept
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és eldolgozzuk a habban. A habverőt alacsony fokozatra tesszük és masszához dolgozzuk a sütőport, vaníliás cukrot és kanalanként a lisztet.
A masszát A/4-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A barackokat megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A túrót a tejföllel, vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A tepsiben lévő tésztába kanállal túrós tölteléket teszünk több helyre, majd ezután a szabad helyekre barack darabokat teszünk.
Előmelegített gázos sütőben, közepesen takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük a tésztát.
A süteményt kihűtjük, megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.