Barackos-túrós süti recept
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és eldolgozzuk a habban. A habverőt alacsony fokozatra tesszük és masszához dolgozzuk a sütőport, vaníliás cukrot és kanalanként a lisztet.
A masszát A/4-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A barackokat megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A túrót a tejföllel, vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A tepsiben lévő tésztába kanállal túrós tölteléket teszünk több helyre, majd ezután a szabad helyekre barack darabokat teszünk.
Előmelegített gázos sütőben, közepesen takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük a tésztát.
A süteményt kihűtjük, megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









