Barackos-túrós süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál süteményliszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék:

  • 20 dkg zsíros tehéntúró
  • 2 evőkanál 20%-os tejföl
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 db érett sárgabarck

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és eldolgozzuk a habban. A habverőt alacsony fokozatra tesszük és masszához dolgozzuk a sütőport, vaníliás cukrot és kanalanként a lisztet.

A masszát A/4-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A barackokat megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A túrót a tejföllel, vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A tepsiben lévő tésztába kanállal túrós tölteléket teszünk több helyre, majd ezután a szabad helyekre barack darabokat teszünk.

Előmelegített gázos sütőben, közepesen takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük a tésztát.

A süteményt kihűtjük, megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.