Barackos-pudingos pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin vagy 18-20 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
Töltelék:
- 1 l kajszibaracklé
- 5 ek cukor
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- kb 1 kg sárgabarack (ha puha akkor kevesebbet kockázzunk fel mert sok levet enged)
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A kajsziléből, cukorból, pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és egy közepes méretű (25*35 cm-es) tepsibe fektetjük, megszórhatjuk darált háztartási keksszel, rákenjük a pudingot, amibe előtte belekeverjük a magozott és felkockázott barackot.
Rátesszük a másik kinyújtott lapot és 180fokon kb 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük, legjobb csak másnap szelni.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









