Barackos-pudingos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin vagy 18-20 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
Töltelék:
- 1 l kajszibaracklé
- 5 ek cukor
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- kb 1 kg sárgabarack (ha puha akkor kevesebbet kockázzunk fel mert sok levet enged)
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A kajsziléből, cukorból, pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és egy közepes méretű (25*35 cm-es) tepsibe fektetjük, megszórhatjuk darált háztartási keksszel, rákenjük a pudingot, amibe előtte belekeverjük a magozott és felkockázott barackot.
Rátesszük a másik kinyújtott lapot és 180fokon kb 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük, legjobb csak másnap szelni.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »