Barackos mascarponés piskótatekercs recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek baracklekvár
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 1 barackkonzerv
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibéleljük, egyenletesen belesimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A még meleg lapot feltekerjük és úgy hűtjük ki.
A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukrokkal, citrom héjával és levével.
A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt és megkenjük előrször lekvárral, majd a mascarpnés krémmel. Feltekerjük, majd a felvert tejszínnel és a lecsepegtetett barackkal díszítjük.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »