Barackos mascarponés piskótatekercs recept
Hozzávalók egy gáztepsihez:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek baracklekvár
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 1 barackkonzerv
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibéleljük, egyenletesen belesimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A még meleg lapot feltekerjük és úgy hűtjük ki.
A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukrokkal, citrom héjával és levével.
A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt és megkenjük előrször lekvárral, majd a mascarpnés krémmel. Feltekerjük, majd a felvert tejszínnel és a lecsepegtetett barackkal díszítjük.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










