Barackos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 citrom leve
- 20 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- sárgabarack
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába.
Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. A kuglóf formáját kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd beleszórom a kockára vágott barackot is.
Nem baj ha sok kerül bele, a tésztába szépen belesül. Végül a maradék masszával betakarom. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig.
Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba fontos.
Nagyon szép, mutatós és nem utolsó sorban finom sütemény kerekedik belőle…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »