Barackos kevert sütemény recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 1 dl olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 evőkanál sárgabarack lekvár
- 7 db őszibarack hámozva és darabokra vágva
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, lekvárral, vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, a barack darabokkal megszórjuk és 180 fokon megsütjük kb 30-35 perc alatt. Tűpróbát gégezzünk!
Ha kihűlt szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









