Barackos-joghurtos szelet recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg finomliszt
- 9 dkg cukor
- 1 kk sütőpor
Pudingos réteghez:
- 1 cs csokoládé ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 5 dkg csokoládé
- 3 ek cukor
Joghurtos krémhez:
- 150 g natúr joghurt
- 4 db felezett őszibarack (befőtt)
- 4 ek baracklekvár
- 1 dl befőttlé
- 15 grzselatin
- 2 dl habtejszín
A tetejére:
- 1 cs tortazselé
- 250 ml víz
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A piskóta:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá vejük 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal beleforgatjuk.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A piskótáról lehúzzuk a papírt, majd kihűtjük.
A krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük és a csokoládét is belekeverjük. Még a forró csokoládés pudingot a kihűlt piskótára kenjük és hagyjuk kihűlni.
A barackot a turmixgépben pürésítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz a lekvárral együtt és a géppel összekeverjük.
A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos-barackos-joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk.
Hűtőbe tesszük 30 percre.
A zselatint a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük.
Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!