Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános szelet recept

Banános szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dl étolaj
    • 3 dl szódavíz
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom héja
    • 4-5 evőkanál kakaópor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 2 csomag banán ízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 1 egész margarin
    • kb 20 dkg porcukor (ízlés szerint!)
    • 3 banán
    • 1 citrom leve

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához az egész tojásokat kikeverjük a cukorral kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a csipet sót és a kakaóport.

    A tésztát egy közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. Miután elkészült kihűtjük, majd kettévágjuk.

    Elkészítjük a krémet. A pudingport megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral. A langyosra hűlt pudingot és a margarinos krémet összedolgozzuk.

    A banánokat felkarikázzuk és a citrom levébe mártjuk, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. A maradék citromlével meglocsoljuk a tésztát.

    Az egyik lapot alulra tesszük, erre rákenjük a krém felét. Rárakjuk a banánszeleteket, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A másik lappal befedjük.

    A jól lehűtött habtejszínt felverjük, ha szükséges egy csomag habfixálóval még keményebb habot készítünk és a sütemény tetejére kenjük.

    Villával kicifrázzuk, majd kakaóporral meghintjük. Rombusz vagy kocka alakban szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá