Banános szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl étolaj
- 3 dl szódavíz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 4-5 evőkanál kakaópor
- csipet só
Töltelék:
- 2 csomag banán ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 1 egész margarin
- kb 20 dkg porcukor (ízlés szerint!)
- 3 banán
- 1 citrom leve
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztához az egész tojásokat kikeverjük a cukorral kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a csipet sót és a kakaóport.
A tésztát egy közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. Miután elkészült kihűtjük, majd kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral. A langyosra hűlt pudingot és a margarinos krémet összedolgozzuk.
A banánokat felkarikázzuk és a citrom levébe mártjuk, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. A maradék citromlével meglocsoljuk a tésztát.
Az egyik lapot alulra tesszük, erre rákenjük a krém felét. Rárakjuk a banánszeleteket, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A másik lappal befedjük.
A jól lehűtött habtejszínt felverjük, ha szükséges egy csomag habfixálóval még keményebb habot készítünk és a sütemény tetejére kenjük.
Villával kicifrázzuk, majd kakaóporral meghintjük. Rombusz vagy kocka alakban szeleteljük.