Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához az egész tojásokat kikeverjük a cukorral kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a csipet sót és a kakaóport.
A tésztát egy közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. Miután elkészült kihűtjük, majd kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral. A langyosra hűlt pudingot és a margarinos krémet összedolgozzuk.
A banánokat felkarikázzuk és a citrom levébe mártjuk, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. A maradék citromlével meglocsoljuk a tésztát.
Az egyik lapot alulra tesszük, erre rákenjük a krém felét. Rárakjuk a banánszeleteket, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A másik lappal befedjük.
A jól lehűtött habtejszínt felverjük, ha szükséges egy csomag habfixálóval még keményebb habot készítünk és a sütemény tetejére kenjük.
Villával kicifrázzuk, majd kakaóporral meghintjük. Rombusz vagy kocka alakban szeleteljük.