Banános szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl étolaj
  • 3 dl szódavíz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 4-5 evőkanál kakaópor
  • csipet só

Töltelék:

  • 2 csomag banán ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1 egész margarin
  • kb 20 dkg porcukor (ízlés szerint!)
  • 3 banán
  • 1 citrom leve

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tésztához az egész tojásokat kikeverjük a cukorral kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a csipet sót és a kakaóport.

A tésztát egy közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. Miután elkészült kihűtjük, majd kettévágjuk.

Elkészítjük a krémet. A pudingport megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral. A langyosra hűlt pudingot és a margarinos krémet összedolgozzuk.

A banánokat felkarikázzuk és a citrom levébe mártjuk, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. A maradék citromlével meglocsoljuk a tésztát.

Az egyik lapot alulra tesszük, erre rákenjük a krém felét. Rárakjuk a banánszeleteket, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A másik lappal befedjük.

A jól lehűtött habtejszínt felverjük, ha szükséges egy csomag habfixálóval még keményebb habot készítünk és a sütemény tetejére kenjük.

Villával kicifrázzuk, majd kakaóporral meghintjük. Rombusz vagy kocka alakban szeleteljük.