Babapiskótás–kávés szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Továbbá:
- 0,5 üveg baracklekvár
- 2 dl kávé
- 0,5 dl rum
- 20 dkg babapiskóta
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- csokireszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük, és lekvárral megkenjük.
Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.
A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük.
A babapiskótára simítjuk, és csokidarával, vagy reszelt csokival megszórjuk.
A babapiskótás–kávés szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »