Babapiskótás–kávés szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Továbbá:
- 0,5 üveg baracklekvár
- 2 dl kávé
- 0,5 dl rum
- 20 dkg babapiskóta
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- csokireszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük, és lekvárral megkenjük.
Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.
A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük.
A babapiskótára simítjuk, és csokidarával, vagy reszelt csokival megszórjuk.
A babapiskótás–kávés szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »