Aszalt szilvás mascarpone tekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek eritrit
- 6 ek mák ledarálva
A töltelékhez:
- 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
- 2,5 dl habtejszín
- 4 ek szilvalekvár (házi cukor nélkül eltett)
- 20 dkg magozott, aszalt szilva
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt, 37*33 cm-es tepsibe terítjük és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl! Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem.
A szilvalekvárt keverjük el a mascarponével. A tejszínt verjük fel kemény habnak, forgassuk a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez.
A krém 3/4-ét kenjük rá a mákos piskóta lapra, amiről előzőleg a papírt lehúztuk. Tekerjük fel, aki bátortalanabb, használjon konyharuhát a feltekeréshez, de szerintem nincs szükség rá.
A maradék krémmel kenjük meg a tekercset és ízlés szerint díszítsük fel. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, mielőtt tálalnánk.