Aszalt szilvás mascarpone tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek eritrit
  • 6 ek mák ledarálva

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 4 ek szilvalekvár (házi cukor nélkül eltett)
  • 20 dkg magozott, aszalt szilva

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk és homogénné kevertetjük.

Sütőpapírral bélelt, 37*33 cm-es tepsibe terítjük és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl! Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem.

A szilvalekvárt keverjük el a mascarponével. A tejszínt verjük fel kemény habnak, forgassuk a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez.

A krém 3/4-ét kenjük rá a mákos piskóta lapra, amiről előzőleg a papírt lehúztuk. Tekerjük fel, aki bátortalanabb, használjon konyharuhát a feltekeréshez, de szerintem nincs szükség rá.

A maradék krémmel kenjük meg a tekercset és ízlés szerint díszítsük fel. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, mielőtt tálalnánk.