Árvácska szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 15 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 3 késhegynyi szalalkáli
- 210 ml tej
- 1 kávéskanál kakaópor
- 2 teáskanál mandulaaroma + pár csepp zöld ételfesték
A krémhez:
- 5,5 dl tej
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 20 dkg margarin
- 10-15 dkg cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket.
Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaóport, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsiben megsütjük a három piskótánkat, majd a lapokat kihűtjük.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat.
Zöld lap, krém, sárga lap, krém, és végül a barna. Hűtőbe tesszük, hűlés után szeleteljük.
Én porcukorral szórtam meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »