Árvácska szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 15 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 3 késhegynyi szalalkáli
- 210 ml tej
- 1 kávéskanál kakaópor
- 2 teáskanál mandulaaroma + pár csepp zöld ételfesték
A krémhez:
- 5,5 dl tej
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 20 dkg margarin
- 10-15 dkg cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket.
Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaóport, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsiben megsütjük a három piskótánkat, majd a lapokat kihűtjük.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat.
Zöld lap, krém, sárga lap, krém, és végül a barna. Hűtőbe tesszük, hűlés után szeleteljük.
Én porcukorral szórtam meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









