Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos-kókuszos rombusz recept

Ananászos-kókuszos rombusz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg cukor
    • 1 zacskó vaníliáscukor
    • 2,5 dl tejszín
    • 1/2 zacskó sütőpor

    A tepsi kikenéséhez:

    • margarin

    A tetejére:

    • 1 kis doboz ananászkonzerv
    • 17 dkg kókuszreszelék
    • 22 dkg cukor
    • 2-3 evőkanál tej
    • 12 dkg vaj vagy margarin

    Elkészítése:

    A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is.

    A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáz-tűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig elősütjük.

    A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínűre pirítjuk.

    A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről.

    Az ananászt lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük.

    A gyümölcsös krémet egyenletesen az elősütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük.

    A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeleteljük.

    Tepsi méret:

    24×34 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá