Ananászos-kókuszos rombusz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliáscukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 zacskó sütőpor

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin

A tetejére:

  • 1 kis doboz ananászkonzerv
  • 17 dkg kókuszreszelék
  • 22 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • 12 dkg vaj vagy margarin

Elkészítése:

A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is.

A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáz-tűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig elősütjük.

A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínűre pirítjuk.

A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről.

Az ananászt lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük.

A gyümölcsös krémet egyenletesen az elősütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük.

A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeleteljük.

Tepsi méret:

24×34 cm