Amerikai brownie kockák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 200 g étcsokoládé
- 130 g vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 140 g rétesliszt
- fél kk sütőpor
- csipetnyi só
A tepsi kikenéséhez:
- zsír és rétesliszt
Tetejére:
- 100 ml habtejszín
- tetszés szerinti gyümölcs
Elkészítése:
Az étcsokoládét darabokra tördeljük és egy habüstben gőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd elkeverjük benne a darabokra vágott puha vajat és sűrű krémmé keverjük.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a csokimasszával és végül belekeverjük a sütőporos átszitált lisztet is a csipetnyi sóval.
A tésztát kizsírozott, kilisztezett 25*30 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 40 perc alatt.
Ajánlom 25 percnél tűpróbával ellenőrizni a tésztát!
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből, hagyjuk kihűlni és kockákra vágjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, mindegyik kockára rakunk egy teáskanálnyit, majd gyümölccsel díszítjük.
Tipp:
Ebből az adagból 24 kockát kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »









