Amerikai brownie kockák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 200 g étcsokoládé
- 130 g vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 140 g rétesliszt
- fél kk sütőpor
- csipetnyi só
A tepsi kikenéséhez:
- zsír és rétesliszt
Tetejére:
- 100 ml habtejszín
- tetszés szerinti gyümölcs
Elkészítése:
Az étcsokoládét darabokra tördeljük és egy habüstben gőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd elkeverjük benne a darabokra vágott puha vajat és sűrű krémmé keverjük.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a csokimasszával és végül belekeverjük a sütőporos átszitált lisztet is a csipetnyi sóval.
A tésztát kizsírozott, kilisztezett 25*30 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 40 perc alatt.
Ajánlom 25 percnél tűpróbával ellenőrizni a tésztát!
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből, hagyjuk kihűlni és kockákra vágjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, mindegyik kockára rakunk egy teáskanálnyit, majd gyümölccsel díszítjük.
Tipp:
Ebből az adagból 24 kockát kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »