Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A tepsi kikenéséhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az étcsokoládét darabokra tördeljük és egy habüstben gőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd elkeverjük benne a darabokra vágott puha vajat és sűrű krémmé keverjük.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a csokimasszával és végül belekeverjük a sütőporos átszitált lisztet is a csipetnyi sóval.
A tésztát kizsírozott, kilisztezett 25*30 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 40 perc alatt.
Ajánlom 25 percnél tűpróbával ellenőrizni a tésztát!
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből, hagyjuk kihűlni és kockákra vágjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, mindegyik kockára rakunk egy teáskanálnyit, majd gyümölccsel díszítjük.
Ebből az adagból 24 kockát kapunk.