Almatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g puha vaj
- 250 g liszt
- 1 sütőpor
- csipet só
- 150 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 75 ml tej
- alma
- 1 ek cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tojásokat a 150 g cukorral fehéredésig kevertem, hozzáadtam a vajat, a citrom héját. a vaníliát és a sót és elkevertem.
Beleszitáltam a lisztet és a sütőport, hozzáöntöttem a tejet és simára kevertem.
Egy almát megpucoltam, kockákra vágva a masszához adtam. 26 cm-es piteformát kivajaztam/liszteztem és belesimítottam a tésztát.
Tetejére almacikkelyeket vágtam, amit aztán megszórtam a fahéjjal és az egy evőkanál cukorral és 160-170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. (kb 40-45 perc)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »