Almás, mogyorókrémes rácsos recept

Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Utolsó hajtogatás után fél cm vastag lapot nyújtunk.
2/3 része lesz az alja. Ebből 6-7 cm-es lapokat szabunk.
Közepére párolt, fűszeres almát teszünk. A többire mogyorókrémet kenünk.
A megmaradt részt jó vékonyra nyújtjuk és rácsozóval lehengereljük és megfelelő nagyságú darabokat vágunk a töltelék befedésére. Rátesszük a rácsos étsztát a töltelékre és a széleit jól összenyomkodjuk, akár előtte vízzel is lekenhetjük, hogy jobban összetapadjon.
A süteményt sütőpapírral fedett tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük.
180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »