Almás, mogyorókrémes rácsos recept
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Utolsó hajtogatás után fél cm vastag lapot nyújtunk.
2/3 része lesz az alja. Ebből 6-7 cm-es lapokat szabunk.
Közepére párolt, fűszeres almát teszünk. A többire mogyorókrémet kenünk.
A megmaradt részt jó vékonyra nyújtjuk és rácsozóval lehengereljük és megfelelő nagyságú darabokat vágunk a töltelék befedésére. Rátesszük a rácsos étsztát a töltelékre és a széleit jól összenyomkodjuk, akár előtte vízzel is lekenhetjük, hogy jobban összetapadjon.
A süteményt sütőpapírral fedett tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük.
180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









