Almás túrós béles recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 – 3 ek tejföl
- 1 kk sütőpor
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 1 / 2 citrom leve
- 1 – 2 ek cukor – az alma édességétől függően
- 1 tk őrölt fahéj
Túrós töltelék :
- 50 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 – 4 ek cukor
- 2 ek búzadara
- csipetnyi só
- mazsola
továbbá:
- búzadara a szóráshoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levétől alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a cukrot és megpároljuk.
A túrós töltelékhez a tojást ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a többi hozzávalót krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a tojáshabbal.
A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felét egy sütőpapírral bélelt ( 20 x 30 cm ) tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk kb 2 ek darával és eloszlatjuk rajta a kihűlt, párolt almát.
Az almás részre rásimítjuk a túrós tölteléket, megszórjuk 2 ek darával és ráfektetjük a másik tésztalapot.
A sütemény tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük enyhén felvert tojással.
180 °C – on, kb 35 – 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »