Almás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg zsír
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lerszeljük. A levét kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a fahéjat és a cukrot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt 26*35 cm-es tepsibe tesszük. Rásimítjuk a tölteléket és rátesszük a másik kinyújtott lapot.
Villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40- 45 perc alatt megsütjük.
Kihűlve, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »