Almás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg zsír
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lerszeljük. A levét kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a fahéjat és a cukrot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt 26*35 cm-es tepsibe tesszük. Rásimítjuk a tölteléket és rátesszük a másik kinyújtott lapot.
Villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40- 45 perc alatt megsütjük.
Kihűlve, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »