Almás pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg zsír
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lerszeljük. A levét kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a fahéjat és a cukrot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt 26*35 cm-es tepsibe tesszük. Rásimítjuk a tölteléket és rátesszük a másik kinyújtott lapot.
Villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40- 45 perc alatt megsütjük.
Kihűlve, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










