Almás pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg zsír
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lerszeljük. A levét kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a fahéjat és a cukrot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt 26*35 cm-es tepsibe tesszük. Rásimítjuk a tölteléket és rátesszük a másik kinyújtott lapot.
Villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40- 45 perc alatt megsütjük.
Kihűlve, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.