Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg zsír
    • 2 evőkanál tej
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 20 dkg kristálycukor
    • őrölt fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk és lerszeljük. A levét kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a fahéjat és a cukrot.

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt 26*35 cm-es tepsibe tesszük. Rásimítjuk a tölteléket és rátesszük a másik kinyújtott lapot.

    Villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40- 45 perc alatt megsütjük.

    Kihűlve, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá