Almás pite recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 10 dkg mazsola (elhagyható)
- 15 dkg kristálycukor (almától függően)
- őrölt fahéj
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A mazsolát beáztatjuk.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. Tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az almás-mákos piténél annyi a különbség az almáshoz képest, hogy a reszelt alma tetejére darált mákot és porcukrot szórunk ízlésünknek megfelelően.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »