Lekváros, almás pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg (rizs)liszt
- 15 dkg sertészsír
- 10 dkg eritrit vagy cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom leve és reszelt héja
- kb 1-1,5 dl tej
- fél cs sütőpor
- vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
Kenéshez:
- lekvár
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- eritrit vagy cukor
- fahéj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Előszőr a tölteléket készítjük el: az almákat megtisztítjuk, lereszeljük és ízlés szerinti eritrittel, fahéjjal megpároljuk. Hagyjuk hűlni, ez idő alatt elkészítjük a tésztát.
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk, a tejet csak apránként adva hozzá, mert nem biztos, h kell bele mind, de az is elképzelhető, hogy picivel több kell. Ha tészta összeállt, jól dolgoztunk.
A tésztát kettéosztjuk. Először az egyiket nyújtjuk ki gáztepsi nagyságúra, majd kevés lekvárral megkenjük, erre jön a töltelék, majd a másik lapot is kinyújtjuk és azzal fedjük be. Én kis formákkal előzetesen kiszúrtam, hogy díszesebb legyen.
Végül felvert tojással megkenjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük és kockákra szelve kínáljuk.
Tipp:
Más töltelékkel is készülhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »