Lekváros, almás pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg (rizs)liszt
- 15 dkg sertészsír
- 10 dkg eritrit vagy cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom leve és reszelt héja
- kb 1-1,5 dl tej
- fél cs sütőpor
- vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
Kenéshez:
- lekvár
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- eritrit vagy cukor
- fahéj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Előszőr a tölteléket készítjük el: az almákat megtisztítjuk, lereszeljük és ízlés szerinti eritrittel, fahéjjal megpároljuk. Hagyjuk hűlni, ez idő alatt elkészítjük a tésztát.
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk, a tejet csak apránként adva hozzá, mert nem biztos, h kell bele mind, de az is elképzelhető, hogy picivel több kell. Ha tészta összeállt, jól dolgoztunk.
A tésztát kettéosztjuk. Először az egyiket nyújtjuk ki gáztepsi nagyságúra, majd kevés lekvárral megkenjük, erre jön a töltelék, majd a másik lapot is kinyújtjuk és azzal fedjük be. Én kis formákkal előzetesen kiszúrtam, hogy díszesebb legyen.
Végül felvert tojással megkenjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük és kockákra szelve kínáljuk.
Tipp:
Más töltelékkel is készülhet!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »