Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás–mézes sütemény recept

Almás–mézes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 8 dkg porcukor
    • 2 evőkanál olvasztott méz
    • 5 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl

    A töltéshez:

    • 18-20 db babapiskóta

    A babapiskóta locsolásához:

    • 1 dl rumos tej

    A krémhez:

    • 1,5 kg alma
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 ek tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.

    A töltelék készítése:

    Az almákat megmossuk, a héjától és magháztól megszabadítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal és fedő alatt megpároljuk. A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük, besűrítjük vele. Tűzről levéve kihűtjük.

    A sütemény összeállítása:

    Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

    Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.

    Nagyon finom!

    Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá