Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
A töltéshez:
A babapiskóta locsolásához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 ek tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
Az almákat megmossuk, a héjától és magháztól megszabadítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal és fedő alatt megpároljuk. A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük, besűrítjük vele. Tűzről levéve kihűtjük.
Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!