Almás–mézes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl

A töltéshez:

  • 18-20 db babapiskóta

A babapiskóta locsolásához:

  • 1 dl rumos tej

A krémhez:

  • 1,5 kg alma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 ek tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.

A töltelék készítése:

Az almákat megmossuk, a héjától és magháztól megszabadítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal és fedő alatt megpároljuk. A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük, besűrítjük vele. Tűzről levéve kihűtjük.

A sütemény összeállítása:

Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.

Nagyon finom!

Jó étvágyat hozzá!