Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-meggyes csodasüti recept

Almás-meggyes csodasüti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál porcukor
    • 10 dkg vaj
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 g sütőpor
    • 1 evőkanál tejföl

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál porcukor
    • 5 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 6 g sütőpor

    Kenéshez:

    • 2 ek baracklekvár

    Töltelék:

    • 700 g meggy
    • 3 közepes alma
    • cukor
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

    Töltelék:

    A meggyet ha miretlit, akkor egy szűrőbe tesszük, hogy kiengedjen és lecsepegjen. Ha befőtt, akkor alaposan lecsepegtetjük.

    Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk kevés cukorral és zsemlemorzsával.

    Összeállítás:

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a hűtőből kivesszük a tésztát, kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Vékonyan lekenjük lekvárral, majd csíkokban felváltva almát és meggyet teszünk rá.

    190 fokos előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.

    Közben a piskóta hozzávalóiból (a kakaópor kivételével) kikeverjük a tésztát. A kész piskótamasszát elfelezzük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport is.

    A félig megsütött süteményt kivesszük a sütőből és a meggyre sárga piskótamasszát rakunk, az almára kakaósat, felváltva. Gyorsan visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a piskóta el nem készül.

    A kész süteményt kihűtjük, majd szeleteljük és porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá