Almás-meggyes csodasüti recept
Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál porcukor
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 g sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 g sütőpor
Kenéshez:
- 2 ek baracklekvár
Töltelék:
- 700 g meggy
- 3 közepes alma
- cukor
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A meggyet ha miretlit, akkor egy szűrőbe tesszük, hogy kiengedjen és lecsepegjen. Ha befőtt, akkor alaposan lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk kevés cukorral és zsemlemorzsával.
Összeállítás:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a hűtőből kivesszük a tésztát, kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Vékonyan lekenjük lekvárral, majd csíkokban felváltva almát és meggyet teszünk rá.
190 fokos előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
Közben a piskóta hozzávalóiból (a kakaópor kivételével) kikeverjük a tésztát. A kész piskótamasszát elfelezzük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport is.
A félig megsütött süteményt kivesszük a sütőből és a meggyre sárga piskótamasszát rakunk, az almára kakaósat, felváltva. Gyorsan visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a piskóta el nem készül.
A kész süteményt kihűtjük, majd szeleteljük és porcukorral megszórjuk.