Almás-meggyes csodasüti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás-meggyes csodasüti

Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 g sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

Piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 g sütőpor

Kenéshez:

  • 2 ek baracklekvár

Töltelék:

  • 700 g meggy
  • 3 közepes alma
  • cukor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Töltelék:

A meggyet ha miretlit, akkor egy szűrőbe tesszük, hogy kiengedjen és lecsepegjen. Ha befőtt, akkor alaposan lecsepegtetjük.

Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk kevés cukorral és zsemlemorzsával.

Összeállítás:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a hűtőből kivesszük a tésztát, kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Vékonyan lekenjük lekvárral, majd csíkokban felváltva almát és meggyet teszünk rá.

190 fokos előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.

Közben a piskóta hozzávalóiból (a kakaópor kivételével) kikeverjük a tésztát. A kész piskótamasszát elfelezzük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport is.

A félig megsütött süteményt kivesszük a sütőből és a meggyre sárga piskótamasszát rakunk, az almára kakaósat, felváltva. Gyorsan visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a piskóta el nem készül.

A kész süteményt kihűtjük, majd szeleteljük és porcukorral megszórjuk.