Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mákos kocka recept

Almás-mákos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg őrölt mák (nekem 15 dkg volt, mindet beletettem)
    • 3 evőkanál liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 ek olaj

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 2 alma
    • 1 mk fahéj

    Tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral és az olajjal.

    Hozzákeverjük a mákot, lisztet, szódabikarbónát.

    A fehérjét kemény habbá felverjük, kis adagokban a masszába forgatjuk, azután sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük (én a 20×25-ös tepsimet használtam).

    Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Közben a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, sűrűre főzzükm azután kihűtjük.

    Hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és a pudingba forgatjuk.

    Az almás krémet a mákos tésztára kenjük.

    A csokit kis darabokra törjük, az olajjal vízgőz felett állandóan kevergetve megolvasztjuk és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá