Hozzávalók:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral és az olajjal.
Hozzákeverjük a mákot, lisztet, szódabikarbónát.
A fehérjét kemény habbá felverjük, kis adagokban a masszába forgatjuk, azután sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük (én a 20×25-ös tepsimet használtam).
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, sűrűre főzzükm azután kihűtjük.
Hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és a pudingba forgatjuk.
Az almás krémet a mákos tésztára kenjük.
A csokit kis darabokra törjük, az olajjal vízgőz felett állandóan kevergetve megolvasztjuk és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.