Almás-mákos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg őrölt mák (nekem 15 dkg volt, mindet beletettem)
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 ek olaj

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 alma
  • 1 mk fahéj

Tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral és az olajjal.

Hozzákeverjük a mákot, lisztet, szódabikarbónát.

A fehérjét kemény habbá felverjük, kis adagokban a masszába forgatjuk, azután sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük (én a 20×25-ös tepsimet használtam).

Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, sűrűre főzzükm azután kihűtjük.

Hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és a pudingba forgatjuk.

Az almás krémet a mákos tésztára kenjük.

A csokit kis darabokra törjük, az olajjal vízgőz felett állandóan kevergetve megolvasztjuk és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.