Almás-mákos kocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált mák
- 3 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg reszelt alma
- 2 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- csipet őrölt szegfűszeg
- csipet őrölt csillagánizs
- csipet őrölt kardamom
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
A sütőporral elkevert lisztet, a mákot, az olajat, a reszelt citromhéjat, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm-es) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára és lazán forgassuk bele a tésztába, majd simára igazítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 165 fokon tűpróbáig sütjük, kb 25-30 percig.
Gőz felett megolvasztjuk a tördelt csokoládét, a vajat. Ha félig megolvadt, akkor a tejszínnel is simára keverjük.
A csokimázat a kihűlt sütemény tetején széles kés lapjával elsimítjuk.
Ha a csoki megdermedt, akkor a süteményt kockákra vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









