Almás-mákos kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált mák
- 3 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg reszelt alma
- 2 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- csipet őrölt szegfűszeg
- csipet őrölt csillagánizs
- csipet őrölt kardamom
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
A sütőporral elkevert lisztet, a mákot, az olajat, a reszelt citromhéjat, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm-es) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára és lazán forgassuk bele a tésztába, majd simára igazítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 165 fokon tűpróbáig sütjük, kb 25-30 percig.
Gőz felett megolvasztjuk a tördelt csokoládét, a vajat. Ha félig megolvadt, akkor a tejszínnel is simára keverjük.
A csokimázat a kihűlt sütemény tetején széles kés lapjával elsimítjuk.
Ha a csoki megdermedt, akkor a süteményt kockákra vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »