Almás-mákos kocka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált mák
- 3 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg reszelt alma
- 2 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- csipet őrölt szegfűszeg
- csipet őrölt csillagánizs
- csipet őrölt kardamom
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
A sütőporral elkevert lisztet, a mákot, az olajat, a reszelt citromhéjat, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm-es) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára és lazán forgassuk bele a tésztába, majd simára igazítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 165 fokon tűpróbáig sütjük, kb 25-30 percig.
Gőz felett megolvasztjuk a tördelt csokoládét, a vajat. Ha félig megolvadt, akkor a tejszínnel is simára keverjük.
A csokimázat a kihűlt sütemény tetején széles kés lapjával elsimítjuk.
Ha a csoki megdermedt, akkor a süteményt kockákra vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.