Almás lepény recept

Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 30 dkg liszt (finom)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 15 dkg kristálycukor (almától függően)
- 5 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- fahéj (ízlésünknek megfelelően)
- lekvár (ízre olyan, amilyet szeretnénk) 2-3 evőkanál
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrényben pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát reszeljük, de a levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót és a fahéjt hozzákeverjük.
A tésztát 2 részre vágjuk, majd az egyiket kinyújtjuk, beletrítjuük a tepsibe, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni, kb 10 percig.
Ha ez kész, akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe. Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »