Almás lepény recept
Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 30 dkg liszt (finom)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 15 dkg kristálycukor (almától függően)
- 5 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- fahéj (ízlésünknek megfelelően)
- lekvár (ízre olyan, amilyet szeretnénk) 2-3 evőkanál
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrényben pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát reszeljük, de a levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót és a fahéjt hozzákeverjük.
A tésztát 2 részre vágjuk, majd az egyiket kinyújtjuk, beletrítjuük a tepsibe, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni, kb 10 percig.
Ha ez kész, akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe. Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









