Almás lepény recept

Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 30 dkg liszt (finom)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 15 dkg kristálycukor (almától függően)
- 5 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- fahéj (ízlésünknek megfelelően)
- lekvár (ízre olyan, amilyet szeretnénk) 2-3 evőkanál
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrényben pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát reszeljük, de a levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót és a fahéjt hozzákeverjük.
A tésztát 2 részre vágjuk, majd az egyiket kinyújtjuk, beletrítjuük a tepsibe, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni, kb 10 percig.
Ha ez kész, akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe. Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »