Almás lepény recept

Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 30 dkg liszt (finom)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 15 dkg kristálycukor (almától függően)
- 5 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- fahéj (ízlésünknek megfelelően)
- lekvár (ízre olyan, amilyet szeretnénk) 2-3 evőkanál
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrényben pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát reszeljük, de a levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót és a fahéjt hozzákeverjük.
A tésztát 2 részre vágjuk, majd az egyiket kinyújtjuk, beletrítjuük a tepsibe, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni, kb 10 percig.
Ha ez kész, akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe. Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »