Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes piskótából recept

Almás krémes piskótából
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg reszelt édes alma
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csapott kávéskanál fahéj (aki nem szereti a fahájat kihagyhatja)

    A tetejére:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 8 evőkanál lisztet.

    A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű (kb30x30), négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. (kb160-180 fok)Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.

    A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.

    A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. Tűpróbával ellenőrizzük a piskóta állapotát, ha megsült kihűtjük.

    A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vanília krémet.

    A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá