Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 8 evőkanál lisztet.
A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű (kb30x30), négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. (kb160-180 fok)Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.
A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. Tűpróbával ellenőrizzük a piskóta állapotát, ha megsült kihűtjük.
A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vanília krémet.
A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.