Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 1 kg alma
    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 liter víz (tej is lehet)
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Először megpucoljuk az almát és szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kirakjuk almaszeletekkel. Vékonyan megszórhatjuk fahéjjal.

    Elkészítjük a piskótát. A tojás sárgákat a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az előző masszába. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát ráöntjük az almára és előmelegített sütőben megsütjük.

    Ha megsült, kiborítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk hogy az almás rész kerüljön felülre.

    A pudingokat a vízzel, a cukor felével és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és kemény habot készítünk belőle. A még forró pudingba széles mozdulatokkal belekeverjük, majd a tészta tetejére kenjük.

    A tejszínből kemény habot verünk, majd a kihűlt, megdermedt krém tetejére kenjük. Tetejét fahéjjal megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá