Almás krémes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először megpucoljuk az almát és szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kirakjuk almaszeletekkel. Vékonyan megszórhatjuk fahéjjal.
Elkészítjük a piskótát. A tojás sárgákat a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az előző masszába. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát ráöntjük az almára és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk hogy az almás rész kerüljön felülre.
A pudingokat a vízzel, a cukor felével és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és kemény habot készítünk belőle. A még forró pudingba széles mozdulatokkal belekeverjük, majd a tészta tetejére kenjük.
A tejszínből kemény habot verünk, majd a kihűlt, megdermedt krém tetejére kenjük. Tetejét fahéjjal megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









