Almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás krémes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 kg alma
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter víz (tej is lehet)
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

Először megpucoljuk az almát és szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kirakjuk almaszeletekkel. Vékonyan megszórhatjuk fahéjjal.

Elkészítjük a piskótát. A tojás sárgákat a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az előző masszába. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát ráöntjük az almára és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha megsült, kiborítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk hogy az almás rész kerüljön felülre.

A pudingokat a vízzel, a cukor felével és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és kemény habot készítünk belőle. A még forró pudingba széles mozdulatokkal belekeverjük, majd a tészta tetejére kenjük.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a kihűlt, megdermedt krém tetejére kenjük. Tetejét fahéjjal megszórhatjuk.