Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás habos süti recept

Almás habos süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg (teljes kiőrlésű) liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg édesítő
    • 4 evőkanál 1,5%-os tej
    • 1 tasak sütőpor

    Töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 15 dkg édesítő
    • 1 vaníliarúd kikapart belseje
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    Habhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor vagy édesítő

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük és az édesítővel, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Mikor a levét elfőtte, le is vehetjük a tűzről.

    2. A lisztet a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk 22*32 cm-es tepsi méretűre. A tepsibe sütőpapírt teszünk és belefektetjük a tésztát.

    A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.

    A tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük. Amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá