Almás habos süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg (teljes kiőrlésű) liszt
  • 5 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg édesítő
  • 4 evőkanál 1,5%-os tej
  • 1 tasak sütőpor

Töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 15 dkg édesítő
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor vagy édesítő

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és az édesítővel, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Mikor a levét elfőtte, le is vehetjük a tűzről.

2. A lisztet a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk 22*32 cm-es tepsi méretűre. A tepsibe sütőpapírt teszünk és belefektetjük a tésztát.

A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.

A tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük. Amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.