Almás-habos linzerkocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- fél cs sütőpor
- csipet só
- kb 2 ek tejföl
Töltelék alá:
- 10 dkg őrölt dió
Töltelékhez:
- 2 kg reszelt alma
- ízlés szerint cukor
- 2 kk fahéj
- 1 citrom leve
- 1 cs vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
Az almát a többi hozzávalóval megpároljuk. Apudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk, villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.
Az elősütött tésztát megszórjuk az őrölt dióval, rátesszük az almás tölteléket és elegyengetjük, hogy egyformán legyen a tésztán.
Kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, kb 160 fokon és a sütőt nem kapcsoljuk ki.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.
Kihűlve szeleteljük vizes késsel,mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 db. süti lett.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Először sütöttem meg ezt a sütit, legközelebb a tésztát nem sütöm elő-az én sütőmhöz nem kell ahogy ma láttam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »