Almás-habos linzerkocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- fél cs sütőpor
- csipet só
- kb 2 ek tejföl
Töltelék alá:
- 10 dkg őrölt dió
Töltelékhez:
- 2 kg reszelt alma
- ízlés szerint cukor
- 2 kk fahéj
- 1 citrom leve
- 1 cs vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
Az almát a többi hozzávalóval megpároljuk. Apudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk, villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.
Az elősütött tésztát megszórjuk az őrölt dióval, rátesszük az almás tölteléket és elegyengetjük, hogy egyformán legyen a tésztán.
Kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, kb 160 fokon és a sütőt nem kapcsoljuk ki.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.
Kihűlve szeleteljük vizes késsel,mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 db. süti lett.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Először sütöttem meg ezt a sütit, legközelebb a tésztát nem sütöm elő-az én sütőmhöz nem kell ahogy ma láttam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »