Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás, csíkos sütemény recept

Almás, csíkos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg cukor
    • 50 ml étolaj
    • 1 nagy pohár tejföl (450 g)
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 5-5 ek darált dió és mák
    • 2 savanykás alma
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk fahéj

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 3 tasak vaníliás pudingpor
    • 18 dkg puha vaj
    • 18 dkg cukor

    Díszítés:

    • darált dió
    • olvasztott étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet.

    A tésztát 3 részre osztjuk, az egyikbe beforgatjuk a diót, a másikba a citromhéjjal kevert mákot, a harmadikba a fahéjas (kinyomkodott) reszelt almát.

    A masszákat külön-külön egy kb 20*28 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

    A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a vajjal.

    A tésztalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.

    A sütemény tetejére darált diót szórunk és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá